Welke Methodes Gebruik ik ?

Ik geloof niet in één vaste methode die voor iedere hond werkt. Iedere hond heeft een individuele methode nodig, die bij de hond past maar ook bij U past.
De methodes die ik gebruik zijn er op gericht, effectief, snel en eenvoudig u en uw hond te leren. Hierbij gebruik ik vooral de natuurlijke drive van de hond. De ene hond zoekt graag, de ander is gek op een balletje of ander speeltje. Met een individuele aanpak zal uw hond snel leren wat er van hem verwacht wordt en is het ook voor U eenvoudiger hier effectief mee om te gaan.

De individuele trainingsmethode is vooral gebaseerd op positieve beloning, deze hondentraining werkt bij het grootste deel van de honden, een speeltje, snoepje, aandacht om de hond op een positieve manier te motiveren. In een andere omgeving, op straat, in een drukke stad heeft de hond veel meer afleiding. We zien dan ook dat sommige honden in die situaties niet meer met aandacht, voedsel of een speeltje te motiveren zijn.

Uw hond zal geleerd moeten worden om, in situaties waarin de afleiding groter is dan zijn beloning toch naar U te moeten luisteren.

Veel trainers die met vaste, uitsluitend positieve methodes werken lopen vast omdat ze geen correcties willen gebruiken. Een correctie wordt als niet wenselijk gezien.
Deze trainers laten hiermee zien weinig te begrijpen van de natuurlijke omgang tussen roedelleider (U) en hond, sterker nog sommige zeggen dat het idee van roedelleider achterhaald is. Daar ik al ruim 20 jaar een eigen hondenroedel heb zie ik, dat ook de alfa reu en teef gepaste correcties (verbaal of non verbaal) gebruiken als andere honden in hun roedel afwijkend, niet wenselijk gedrag tonen. Als mens ben jij de roedelleider en is het indien nodig ook noodzakelijk om gepaste correcties te gebruiken bij niet wenselijk gedrag. Bij veel honden is een correctie niet eens nodig maar helaas zijn er ook honden waar dit wel nodig is. U zult zien dat kleine correcties grote resultaten kunnen geven. Indien nodig een correctie geven is niet zielig, het is op de juiste wijze toegepast ook niet dieronvriendelijk, het is het toepassen van het natuurlijk correctiegedrag van een roedelleider.

Een basisvoorbeeld is bv: als mens ga jij als eerste door de deur naar binnen / buiten. Wil de hond als eerste naar binnen, heb je de mogelijkheid om je stem te gebruiken (verbale correctie) of om de plek op te eisen (non verbale correctie). Als de hond te opgewonden is moet hij eerst rustig worden.
Werkt dit niet volgt de correctie waar je de hond terug op zijn plaats zet en als eerste naar binnen/buiten gaat. Deze laatste correctie wordt door trainers van de uitsluitend positieve methode echter al als negatief gezien. In een hondenroedel gaat de alfa ook als eerste naar buiten, de rest van de roedel weet dit en zal volgen. Als één van de honden uit de roedel eerder naar buiten gaat zal de alfa dit corrigeren. In onze training gebruiken we op die manier de natuurlijke methodes die een Alfa ook zal gebruiken.

Waar het om gaat is dat een hond leert, dat niet luisteren niet OK is, maar dat hij leert dat goed gedrag, gehoorzaamheid en vooral structuur beloond zal worden.
In mijn individuele aanpak zorg ik voor balans bij u, maar ook de hond. Het resultaat is dat de hond wenselijk gedrag toont, U zich veel meer op u gemakt voelt, meer vertrouwen hebt in uw hond en dit naar de hond ook uitstraalt. U wordt de roedelleider, uw hond erkend dit ook en zal zijn/haar gedrag ook veranderen.

Mijn doel is voor iedereen, individueel met een aanpak te werken die bij U en Uw hond past en het gewenste resultaat geeft. 

Let op wilt U uitsluitend werken met pure positieve training zonder correcties dan kunnen we in een eerste kennismaking altijd kijken of dit met Uw hond mogelijk is. Indien het naar onze mening niet mogelijk is zullen wij u dit eerlijk vertellen en u doorverwijzen.

Ik heb veel gelezen en gezien over de vele verschillende trainingsmethodes die toegepast worden bij honden. Uit iedere methode is wel iets te halen dat gebruikt kan worden. Ik heb ook geleerd dat er niet 1 methode is die alle problemen bij iedere hond kan oplossen. Iedere hond is en blijft uniek en iedere hond, maar ook combinatie eigenaar hond vraagt om een specifieke aanpak. Veel trainers leren een theorie uit een boekje of bij iemand die mooie dure trainingen en certificaten verkoopt. Er gaat echter niets boven praktische ervaring met honden en een roedel.

Al die jaren ervaring met honden met een hoge drive, honden voor bijtwerk, moeilijke rassen gebruik ik nu voor al mijn trainingen, alles wat ik zelf geleerd heb en nog leer gebruik ik om ook U te helpen in de omgang met uw hond.

De beste reclame zijn de resultaten die we bereiken, die resultaten spreken voor zich.