Meteen naar de inhoud

Over ons

Ik ben Pascalle Ruperti, mijn kennismaking met honden gaat 35 jaar terug. Opgegroeid in Amsterdam, was als kind mijn eerste hondenmaatje een x- bouvier, later volgde een rottweiler, waarmee ik mij op straat en in de metro veiliger voelde.

Na een Rottweiler volgde een Fila Brasileiro, een ras dat toen, maar ook nu vrij onbekend is met een karakter heeft waar je mee moet leren omgaan. Met de Fila Brasileiro heb ik de hondensport ontdekt, IGP met een Fila, vele verklaarde me voor gek. Uiteindelijk is het dankzij deze hond dat ik verkocht raakte aan de hondensport. Zo kwam de Mechelse Herder in mijn leven, de ideale hond voor programma’s als IGP en andere hondensporten.

Ik heb ruim 10 jaar op het Griekse Eiland Kos gewoond, waar ik naast mijn normale werk, voor de lokale bevolking ook een hondenschool en hondenpension had. Hier kom je in aanraking met vele verschillende rassen, mensen waarbij iedere hond een eigen karakter heeft. Groeps maar ook individuele lessen geven deed ik met veel succes en plezier.
Naast een 2 Fila Brasileiro’s had ik ook 2 Mechelse Herders waarmee ik gefokt heb. In Griekenland heb ik de basis gelegd voor hondentraining en africhting.

> 35 jaar ervaring in het trainen van honden voor verschillende doeleinden
Lange ervaring in het fokken van o.a. Fila Brasiliero en Mechelse Herder
Honden afgericht in verschillende soorten hondensporten, IGP (IPO) KNPV, Mondioring, Belgische Ring veldwerk, Globalring, Reality enz.

Van Griekenland, kort terug naar Nederland en niet veel later naar België.
In Destelbergen (Gent) ben ik verder gegaan met de hobby fokkerij van de Fila Brasileiro, Mechelse Herder en het trainen van honden.

Met mijn Mechelse Herder Femme Fatale de Sol Casa (Kiki) ben ik begonnen met KNPV. Daar waar vele africhters het bij 1 programma houden, heb ik naast KNPV PH-1 ook IPO 3, Mondioring 1, Belgische Ring Veldwerk cat. 2 behaald en nog wat wedstrijden in de Globalring gespeeld.
Mijn zoon Angelo heeft op 9 jarige leeftijd (2017) toen Kiki 11 jaar was het Brevet gehoorzaamheid met haar gehaald (95/100) punten.


Dit laat zien dat een hond in meerdere disciplines is af te richten, van bijtwerk tot gehoorzaamheid.
Naar aanleiding van zijn examen op 9 jarige leeftijd heeft de KUSH in België snel de leeftijd voor het kunnen deelnemen aan gehoorzaamheid naar 14 jaar verhoogd. Angelo, ondertussen 14 (2022) speelt, met zijn door hem zelf getrainde mechelse herder Beast, gehoorzaamheid en heeft ondertussen zijn eerste plaats in een gehoorzaamheidswedstrijd behaald.

Met de Fila Brasileiro’s heb ik succesvol deelgenomen aan hondenshows (Wereldkampioen Fila Brasileiro Reu 2012). Voor onze puppy bezitters hebben we regelmatig wandel weekends in de Ardennen georganiseerd, waar de honden los konden lopen. Dit vraagt zeker bij de Fila om goede gehoorzaamheid en vooral het kunnen lezen van honden. Kleine dingen kunnen al iets aangeven en een correctie met de stem is dan al genoeg om het probleem op te lossen.

Van mijn eigen roedel heb en leer ik nog steeds het gedrag van de honden onderling, de Alfa Reu en Teef, hoe ze met andere honden omgaan, het leren lezen van een hond, hun gedrag en het op tijd kunnen ingrijpen voor het te laat is.

De weg naar mijn ervaring was echter niet eenvoudig. In de hondensport zijn de meeste beoefenaars extreem trouw aan hun eigen discipline. Doe je KNPV dan is een andere discipline zoals IGP not done. Doe je een bijtsport neemt men snel aan dat de hond niet geschikt is voor gehoorzaamheid. Sterker nog sommige mensen willen niet met jou trainen omdat je “vreemd” gaat of zeggen de hond is niet geschikt. Desondanks ga ik hier tot op vandaag de dag mee door en train mijn honden in meerdere disciplines.
De reden is eenvoudig, uit iedere discipline heb ik iets geleerd, ideeën en oplossingen gevonden hoe met een specifieke hond en het karakter om te gaan.

Gelukkig zijn er in de hondensport nog veel liefhebbers die positief bezig. Wat ik van al deze mensen geleerd heb is, dat hoewel er een basismethode voor het trainen van gedrag is, iedere hond uniek is en je met kennis en ervaring het meeste uit een hond kan halen.

In de hondensport, met name de bijtwerk disciplines staan honden in een hoge drift en is het vaak een uitdaging om die drift te controleren en in het gewenste gedrag om te zetten. Die ervaring gebruik ik, in combinatie met mijn andere kennis, in hondentraining voor anderen.

De DSC-K9 Academy ben ik gestart vanuit een passie om mensen te helpen. Helpen met eenvoudige problemen, trekken aan de lijn, niet hier komen, tot agressief gedrag naar andere mensen en dieren. Baasjes die op een “normale” hondenschool niet meer welkom zijn bieden wij de mogelijkheid om in groepsverband toch te trainen.

Zelf fok en leidt ik ook honden op voor overheids en beveiligingsdiensten wereldwijd. Vanuit die kennis heeft ook u nu de mogelijkheid uw hond detectie(zoeken) of speuren te leren.
De technieken en methodes die we in onze opleiding gebruiken zijn dezelfde waarmee we honden leren te zoeken op mensen, geld, verdovende middelen, explosieven en andere stoffen.

Mijn kennis heb ik te danken aan vele mensen uit de hondenwereld die het beste in hun hond naar boven willen halen. Mensen die open staan zelf te leren, waardoor je samen naar een hoger niveau komt. Met meer dan 35 jaar praktische ervaring met verschillende hondenrassen (en mensen), verschillende karakters, een eigen honden roedel, ben ik in staat problemen op te lossen en U ook naar een hogere niveau te brengen.

Lees meer over mijn methodes

Waarom door ons laten trainen?

Individuele begeleiding

Wij beginnen met een 1 op 1 training met u en uw hond en bekijken welke methode het meest geschikt is.

Bootcamp

U zit met uw handen in het haar ?
Bij een bootcamp blijft u hond 1-2 weken bij ons en werken wij naar het gewenste gedrag toe.

Kleine groepslessen

Kleine groepen van 2-6 personen waar u samen met anderen traint.

nl_NLDutch