Meteen naar de inhoud

Over ons

Ik ben Pascalle Ruperti, de oprichter van DSC-K9 Academy. Ik wil je graag vertellen hoe ik mijn liefde voor honden heb ontdekt en hoe ik ze heb leren trainen op een unieke manier.

Ik woonde in Amsterdam, een gevaarlijke buurt. Ik voelde me alleen en onveilig. Dat veranderde toen ik mijn eerste hond kreeg, een x-bouvier. Hij was mijn beschermer en mijn beste vriend. Hij gaf me het gevoel dat ik erbij hoorde en dat ik iets waard was. Hij leerde me ook hoe ik met andere honden moest omgaan en hoe ik ze kon begrijpen.

Later kreeg ik een rottweiler en een Fila Brasileiro. Met hen ontdekte ik de wereld van de hondensport. Ik vond het geweldig om samen met mijn honden te trainen en te presteren. Ik leerde hoe ik ze kon motiveren en belonen, hoe ik ze kon corrigeren en sturen, hoe ik ze kon laten luisteren en gehoorzamen.

Toen ik naar het Griekse eiland Kos verhuisde, begon ik mijn eigen hondenschool en hondenpension. Daar kwam ik in contact met allerlei soorten rassen en karakters. Ik leerde hoe ik mijn trainingsmethode kon aanpassen aan elke hond, ongeacht zijn achtergrond of temperament.

Bij DSC-K9 Academy deel ik nu mijn passie en kennis met andere hondenliefhebbers. Ik heb een basissysteem ontwikkeld dat elke hond kan veranderen in een gehoorzame en gelukkige partner. Ik respecteer de eigenschappen van elk ras en finetune mijn training op het ras en karakter van jouw hond.
Bij DSC-K9 Academy krijg je individuele of groepstrainingen op maat. Je leert hoe je je hond kunt trainen op een positieve manier, met plezier voor baas en hond. Je leert ook hoe je een band kunt opbouwen met je hond, gebaseerd op vertrouwen en respect.

> 35 jaar ervaring in het trainen van honden voor verschillende doeleinden
Lange ervaring in het fokken van o.a. Fila Brasiliero en Mechelse Herder
Honden afgericht in verschillende soorten hondensporten, IGP (IPO) KNPV, Mondioring, Belgische Ring veldwerk, Globalring, Reality enz.

Toen ik terugkwam uit Griekenland, waar ik mijn liefde voor het trainen van andermans honden had ontdekt, besloot ik om ook verder te gaan als hobbyfokker van de Fila Brasileiro en de Mechelse Herder. Ik was gefascineerd door hun kracht, intelligentie en loyaliteit. Ik wilde ook hun potentieel als werkhonden ontdekken en begon met KNPV met mijn Mechelse Herder, Kiki. Samen hebben we veel bereikt: PH-1, IPO 3, Mondioring 1, Belgische Ring Veldwerk cat. 2 en zelfs een paar wedstrijden in de Globalring. Het was een geweldige reis van leren, groeien en genieten.

Bij DSC-K9 wil ik mijn passie en expertise in hondentraining en -africhting met u delen. Ik weet hoe belangrijk het is om uw hond op een positieve manier gedrag aan te leren en naar een hoger niveau te tillen. Ik weet ook dat elk ras zijn eigen eigenschappen heeft en dat er geen one-size-fits-all oplossing is. Daarom gebruik ik mijn kennis en ervaring om een effectieve training op maat te bieden. Of u nu kiest voor individuele of groepstrainingen, ik zal u begeleiden en ondersteunen bij elke stap. U kunt erop vertrouwen dat uw hond bij mij in goede handen is.
Mijn zoon Angelo heeft op 9 jarige leeftijd (2017) toen Kiki 11 jaar was het Brevet gehoorzaamheid met haar gehaald (95/100) punten.


Dit laat zien dat een hond in meerdere disciplines is af te richten, van bijtwerk tot gehoorzaamheid.
Pascalle is een hondentrainer met een missie: ze wil elke hond helpen zijn volledige potentieel te bereiken. Of het nu gaat om KNPV, IPO, Mondioring of Belgische Ring, ze heeft het allemaal gedaan. En met succes: ze heeft meerdere titels behaald met haar eigen honden en die van haar klanten.

Maar Pascalle is meer dan een trainer. Ze is ook een mentor, een vriend en een inspiratiebron. Ze organiseert wandelweekends in de Ardennen, waar ze haar puppy-eigenaren leert hoe ze hun honden kunnen begrijpen en begeleiden. Ze deelt haar kennis en ervaring met passie en enthousiasme. Ze staat altijd klaar om een helpende hand te bieden.

Pascalle is niet bang om te experimenteren en te innoveren. Ze laat zich niet tegenhouden door tradities of dogma’s. Ze zoekt naar de beste oplossingen voor elke individuele hond, ongeacht de discipline. Ze combineert verschillende methoden en technieken om haar honden effectief en efficiënt te trainen en te verzorgen.

Een van haar grootste successen is Angelo, haar zoon die zijn eigen Mechelse herder Beast heeft getraind. Angelo was (2016) pas 9 jaar oud toen hij zijn eerste gehoorzaamheid examen aflegde. Hij was zo goed dat de KUSH in België de leeftijdsgrens voor deelname verhoogde naar 14 jaar. Maar dat weerhield Angelo niet om door te gaan. Hij bleef trainen met Beast en won onlangs (2023) zijn eerste gehoorzaamheidswedstrijd.

Angelo is een voorbeeld van wat Pascalle kan bereiken met haar DSC-K9 Academy. Ze helpt mensen om hun droom waar te maken: een sterke band opbouwen met hun hond en samen plezier hebben (in de hondensport).

Wil je ook een goede band met je hond?

Neem dan nu contact op met Pascalle en ontdek wat ze voor jou en je hond kan betekenen.

Lees meer over mijn methodes

Waarom door ons laten trainen?

137 reviewers geven ons een 4.5/5

Individuele begeleiding

Wij beginnen met een 1 op 1 training met u en uw hond en bekijken welke methode het meest geschikt is.

Bootcamp

U zit met uw handen in het haar ?
Bij een bootcamp blijft u hond 1-2 weken bij ons en werken wij naar het gewenste gedrag toe.

Kleine groepslessen

Kleine groepen van 2-6 personen waar u samen met anderen traint.

nl_NLDutch