Meteen naar de inhoud

Bootcamp – Herplaatsing Rex

Kruising Mechelse herder x Weimaraner 1 jaar

*Update: Rex werkt als detectie hond in Frankrijk op vliegvelden.

Rex een 1 jarige kruising Mechelse herder x Weimaraner die via een kennis naar ons is gekomen. Rex woonde in een gezin met 4 kinderen in de leeftijd van 3 tot 13 jaar. Helaas ging het niet goed bij dit gezin en zat men met de handen in het haar.

Wij kregen een brief met informatie over Rex en ook de problemen die men ondervond.

Als hij een kat ziet of andere dieren is hij niet te houden, loopt hij dan los krijg je hem niet zo maar terug. In het bos kan hij ook niet loslopen.
Rex heeft ook iets met auto’s hij wil er niet altijd maar wel vaak naartoe springen (gevaarlijk met uitlaten langs de weg)
.
Rex is een drukke, koppige leergierige en zeer dominante hond. Vaak kan hij heel lief zijn voor de kinderen maar hij kan ook zo uit het niets beginnen te grommen naar ze.
Op het moment is het zo dat ik nummer 1 sta in de roedel en Rex denkt dat hij nummer 2 is en de rest komt daar achter aan.
Als ik met de hond aan het stoeien ben of als hij bij mij komt liggen dan mag de rest van het gezin er niet bij. Dat laat hij blijken door te grommen en zijn tanden te laten zien.
Als Rex iets niet leuk vind (aaien, poten schoon maken, iets uit zijn bek halen wat hij niet mag hebben) dan gaat hij grommen en als je dan doorgaat dan valt hij uit.
De ene keer is er niks aan de hand en de andere keer in een zelfde situatie gromt hij.
Als Rex eten heeft gekregen in zijn bak dan vindt hij het niet prettig als je in zijn buurt komt.
Maar als je eten in zijn bak doet en de bak in je hand houdt dan is er niks aan de hand.
Hondenkoekjes kan je hem gewoon geven. Alle kinderen laten hem ook zitten, liggen en blijven en geven hem dan als beloning een hondenkoekje.
Als we geen kinderen hadden gehad dan was Rex zeker gebleven.
Nogmaals Rex is in de meeste gevallen voor 95% een prachthond, maar doordat hij zo dominant is en uit het niets boos kan worden is het voor de veiligheid van onze kinderen beter dat hij een andere plek gaat krijgen.

Bovenstaand is een deel van het verhaal dat we bij Rex kregen. Wij zijn blij dat dit gezin Rex een 2de kans wilde geven, in veel andere gevallen wordt er gekozen voor inslapen als de hond bovenstaand gedrag vertoond en misschien al een keer gebeten zou hebben.

.

Bootcamp
Een snelle oplossing
voor uw probleem
Dagelijks werken we individueel, in een groep of met 1 van onze honden aan het probleem.
Uw hond wordt uit zijn omgeving gehaald, weg van u, waarmee we voor zowel u, alsook de hond de vicieuze cirkel doorbreken.

Problemen en Oplossingen

Rex kwam hier aan in onze bus. Het heeft een paar uur geduurd voordat hij uit de auto kwam. Met wat snoepjes is het uiteindelijk gelukt. We hebben Rex samen gezet met een jonge duitse herder teef waar hij meteen mee kon spelen. De eerste paar dagen hebben we hem laten wennen aan zijn nieuwe omgeving, aan ons en onze roedel. Hij zit nu overdag buiten met een Duitse herder teef en reu van 7 maanden.

We zien dat Rex eigenlijk helemaal niet zo dominant is maar eerder wat onzeker. Naar ons vertoonde hij in het begin ook vergelijkbaar gedrag, lip optrekken, snappen maar uiteindelijk heeft hij zich heel goed aangepast (we kennen veel veel ergere gevallen).

Rex is een combinatie van Mechelse herder en Weimaraner, een herder x jachthond mix. Rex heeft veel energie, wil graag werken, werkt veel met zijn neus en we begrepen van de vorige eigenaar dat hij graag zoekspelletjes deed.
Rex is ook gek op voer en hiermee kunnen we hem tijdens het trainen belonen.

We denken dat Rex het potentieel heeft om een goede detectie hond te worden. In onze K-9 Academy trainen we honden voor detectie en speurwerk. Met Rex zijn we begonnen hem een opleiding tot detectie hond te geven met als doel dat hij straks een mooie toekomst kan hebben bij bv de politie.

Naast de opleiding detectiehond werken we met Rex aan zijn gehoorzaamheid, nemen hem mee de straat op, verkeer, de markt, andere mensen. In onze lessen met andere honden traint Rex mee zodat hij ook tussen andere honden (los) moet leren te luisteren. Rex is een leuke en snelle leerling en we zien hem met de dag groeien en veranderen.

Spreekt bovenstaande U aan, dan is een bootcamp misschien iets voor uw hond.

Neem vrijblijvend contact op om te bespreken of bootcamp iets voor u is.

Waarom bootcamp ?

Even op rust komen en vicieuze cirkel doorbreken.

Het is voor U niet mogelijk iedere week een hondentraining bij ons te volgen
(afstand, tijd).

Eerdere “professionele” hulp heeft geen resultaat gebracht.

nl_NLDutch