Meteen naar de inhoud

Bootcamp Kaukasische herder

Kaukasische herder 7 maanden

Kaukasische herder 7 maanden oud.

Probleem, wil niet in de auto.
Wagenziek
Veel blaffen ook s’nachts.
Omgang met mensen andere dieren. (was niet echt gesocialiseerd, weinig op straat geweest)

De Kaukasische herder is nog jong, we zien dat hij soms afstandelijk is, hetgeen ook rastypische is.
Hij is naar ons erg aanhankelijk, soms schuw voor andere mensen en dieren.
Met zijn 7 maanden is hij nog jong en is het voor ons nog mogelijk deze hond te trainen. Het is zeker geen doorsnee ras en de aanpak van deze hond is puur gebaseerd op onze eigen ervaring met oa. de Fila Brasileiro (15 jaar gefokt) en andere rassen met vergelijkbare karakters. Een hond van dit ras met 2-3 jaar kan soms voor ons zonder eigenaar erbij al moeilijker of bijna niet te trainen zijn.

We zien dat we vooral met hondensnoep moeten werken en bijna geen of hele lichte druk druk moeten zetten. Bij te veel druk verzet de hond zich. Dit ras vraag op deze leeftijd om een zachte gerichte aanpak met respect voor het ras en de karaktereigenschappen.

De video hieronder is geen voor en na video maar een tijdens video. d.w.z de video laat de training zien met de hond, wat we doen om het gewenst gedrag te bereiken. Tijdens een bootcamp ontvangt u dagelijks korte video’s met updates.

Bootcamp
Een snelle oplossing
voor uw probleem
Dagelijks werken we individueel, in een groep of met 1 van onze honden aan het probleem.
Uw hond wordt uit zijn omgeving gehaald, weg van u, waarmee we voor zowel u, alsook de hond de vicieuze cirkel doorbreken.

Problemen en Oplossingen

Wil niet in de auto.

  • We hebben een hondensnoepje gevonden waar hij gek op was. Meermaals per dag oefenen we met het snoepje de auto bench in en uit. Aan de zijkant van de auto maar ook een bench achter in de auto.

Wagenziek

  • Dagelijks een stukje rijden, 1 uur voor hij rijden tabletje tegen wagenziekte. In de auto zonder zicht naar buiten. Onze ervaring heeft geleerd dat sommige honden die gevoelig zijn voor wagenziekte liefst niet naar buiten moeten kunnen kijken. De snelle bewegingen buiten dragen soms bij aan wagenziekte. Met tabletjes tegen wagenziekte proberen we de cirkel te doorbreken. Als het goed gaat kan het gebruik in veel gevallen afgebouwd worden.

Omgang met andere mensen en dieren

  • Een kaukasische herder is een vrij zelfstandig ras. Met 7 maanden was deze reu nog vriendelijk, zelf een beetje schuw. In onze training hebben we gebruik gemaakt van onze bijna even oude Duitse herder reu. Deze is rustig en stabiel. Een wandeling op een complex met veel paarden, mensen en andere honden. De Duitse herder gaf hier veel ondersteuning, hetgeen ook de bedoeling was. We hebben tijdens de bootcamp veel met onze jonge Duitse herder samengewerkt. Overdag zaten ze ook samen buiten om te spelen.

Veel blaffen vooral ‘s nachts

  • Wij adviseren iedereen die een rashond koopt zich vooral goed te laten informeren over het ras. Een kaukasische herder is geen doorsnee hond. Gefokt om vooral zelfstandig kuddes vee te beschermen. In die functie hebben ze geleerd te blaffen als ze ook maar het kleinste geluid horen. Over het algemeen zijn de meeste honden ‘s nachts sowieso waakser. We merken echter ook dat hij overdag veel blafte, om die reden zat hij samen met de 7 maanden oude Duitse herder die bijna niet blaft. Door stemcorrectie als hij blaft en kopiëren van het gedrag van de duitse herder is het blaffen minder geworden. De eigenaar wil de hond ‘s nachts buiten laten, wij raden hier van af.
    sommige karaktereigenschappen van honden zijn niet te veranderen en blaffen vooral ‘s nachts zal moeilijk te worden.

Spreekt bovenstaande U aan, dan is een bootcamp misschien iets voor uw hond.

Neem vrijblijvend contact op om te bespreken of bootcamp iets voor u is.

Waarom bootcamp ?

Even op rust komen en vicieuze cirkel doorbreken.

Het is voor U niet mogelijk iedere week een hondentraining bij ons te volgen (afstand, tijd).

Eerdere “professionele” hulp heeft geen resultaat gebracht.

nl_NLDutch