Meteen naar de inhoud

Advies bij aankoop van een hond

U bent op zoek naar een nieuwe hond, een pup of volwassen hond maar weet nog niet welk ras de juiste keuze is, welke fokker, is deze betrouwbaar. Het kopen van een hond is niet altijd een eenvoudige beslissing. Een hond leeft gemiddeld 10-15 jaar, iets waar u rekening mee moet houden.

Voorkom problemen

Helaas is voor veel mensen de aankoop van een hond nog steeds een impulsaankoop. Uw oude hond is overleden en het liefst morgen moet er vervanging komen. Bij de eerste de beste, soms ook broodfokkers, wordt er dan een pup gekocht. Soms heeft u geluk, soms ook pech en koopt u een pup met gezondheidsproblemen. Laat een aankoop nooit een impulsaankoop zijn. Hoe lief de pups ook zijn, slaap er 1 of 2 nachtjes over en denk goed na over de aankoop.

Welk ras

Doordat veel mensen in een opwelling een pup kopen, is men daardoor niet altijd op de hoogte van het ras en of dit ras wel de juist combinatie is voor u en uw gezin.
Men is vaak verliefd op een bepaald ras vanwege zijn uiterlijk of kleur zonder dat men het ras echt kent.
Veel belangrijker is echter dat het ras een match moet zijn. Een hond moet namelijk bij uw gezin en levensstijl passen. Misschien zijn er andere rassen waar u nooit bij stil heeft gestaan of waarvan u het bestaan niet weet.
Wij helpen u graag verder met de juiste keuze van het ras en attenderen u erop dat bepaalde andere rassen wellicht een betere match kunnen zijn.

Ons advies

Samen met u en uw gezin kijken we waar u naar op zoek bent: een actieve hond om veel mee te wandelen, groot, klein, waakhond en vooral uw ervaring. Wij fokken zelf al meer dan 25 jaar honden en weigeren regelmatig potentiële kopers omdat we van mening zijn dat ze voor onze honden of te weinig ervaring hebben en deze niet geschikt zijn voor hun situatie.
Samen met u gaan we kijken welke rassen er voor u in aanmerking komen.
We gaan kijken naar fokkers, beschikbare pups etc.
Wat is de beste tijd om een pup te nemen, zodat u als de pup komt de eerste paar weken tijd vrij kan maken.
Binnen een nest is er altijd verschil in pups, de ene wat actiever, de ander dominanter. Op basis van uw ervaring en wat u zoekt kijken we samen met de fokker welke pup het meest geschikt voor u is.

Opvolging

Ook na de aankoop kunt u bij ons terecht voor vragen of problemen met betrekking tot uw hond. Wij adviseren altijd een puppy cursus te volgen bij een school in de buurt. Ook voor verdere scholing kunnen wij u adviseren of u via onze bootcamp een deel van de opvoeding uit handen nemen en uw hond de basis gehoorzaamheid leren.

Onze ervaring

Als meer dan 35 jaar bezig met honden, waarvan 25 jaar als fokker van verschillende rashonden. Meer dan 50 eigen honden opgevoed.
Het africhten en trainen van honden. Deelname aan hondenshows (schoonheid) met als beste resultaat, Wereldkampioenen Fila Brasileiro’s in verschillende klasse. Groot netwerk binnen de hondenwereld waar we voor informatie over rassen en fokkers op terug kunnen vallen.

Maak gebruik van onze kennis en ervaring

DSC-K9 Academy advies bij aankoop van uw nieuwe hond
Maak gebruik van ons internationaal netwerk binnen de hondenwereld
>25 jaar ervaring in het fokken en trainen van honden

Waarom DSC-K9 Academy

Individuele begeleiding

wij bieden individuele begeleiding

Bootcamp

Geen zin of tijd om uw hond zelf op te voeden. Wij leren de basis.

Ervaring

>50 eigen honden opgevoed

nl_NLDutch