Meteen naar de inhoud

Resultaten door hondentraining

Via mijn trainingen in de hondensport en africhting voor overheidsdiensten, waar we in groepsverband samenwerken heb ik ook andere mensen kunnen helpen. Vanuit deze insteek en mijn 35 jarige ervaring en passie voor honden, ben ik begonnen hondeneigenaren die problemen hebben met het gedrag van hun hond te helpen.

U kunt natuurlijk ook naar een gedragstherapeut gaan of iemand met mooie diploma’s van een bedrijf of academie. Waarschijnlijk bent u daar al geweest voor u bij ons kwam.

De waarheid is dat gedragstherapeut geen door de staat erkende opleiding of diploma is. In dit gat zijn allerlei slimme bedrijven en mensen gesprongen die boeken schrijven, cursussen geven en dan een door hun bedacht diploma uitgeven.
Op papier en websites ziet dit er allemaal heel mooi en imposant uit, titels 1e graad, 2de graad enz. U en ik kunnen exact hetzelfde doen en deze termen gebruiken.

Er gaat uiteindelijk niets boven praktische ervaring met honden. Werkhonden met een hoge drive, zoeken, bijten, die drive omzetten in werken, honden leren zich in allerlei omstandigheden te gedragen en te gehoorzamen. Dit leer je niet uit een boekje maar alleen uit de praktijk. De ene hond een andere methode nodig dan de andere hond. Door mijn 35 jarige ervaring weet ik vrij snel wat voor uw hond en vooral ook u wel of niet werkt.

Vaak zijn het kleine dingen die een groot resultaat geven, net iets anders en het werkt wel.
Wordt uw hond als hopeloos omschreven dan bent u bij ons misschien wel aan het juiste adres.
Problemen zijn vaak ook een combinatie van het gedrag van uw hond en hoe U er mee omgaat

Problemen zijn vaak ook een combinatie van het gedrag van de hond en hoe u er mee omgaat. Dit betekent dat als u met mij werkt u zich moet realiseren dat de oplossing 1, 6, 12 lessen of misschien langer kan duren en dat problemen vaak door uw inconsequent of ander gedrag veroorzaakt kunnen worden. Het zijn meestal de baasjes die moeten leren hun gedrag aan te passen, en dat duurt langer dan het trainen van een hond.

Honden die bij ons getraind zijn en perfect luisteren maar eenmaal terug bij hun baas vervallen in hun oude gedrag, veroorzaakt door het baasje. Wat we vaak zien zijn onzekere baasjes die het vertrouwen kwijt zijn. Samen met u werken individueel, in groepsverband aan dit vertrouwen en zien dat als u er zelf ook in geloofd de hond zich anders gaat gedragen.

In uitzonderlijke gevallen hebben we ook meegemaakt dat U en de hond gewoon geen goede match zijn. U heeft misschien nog te weinig ervaring, de hond is te dominant, wij zien dat ondanks dat U, uw best doet het toch niet werkt. In die gevallen zou het voor de hond misschien beter zijn om bij een ander baasje te gaan wonen. Dit is echter de laatste optie maar kan een optie zijn i.p.v het maar laten inslapen van een gezonde hond.

Wat zoeken wij:

 • Hondeneigenaren die op zoek zijn naar een training met resultaten.
 • Op een normale hondenschool kom je niet verder of is men jou liever kwijt dan rijk.
 • Je bent al bij een gedragstherapeut geweest, andere hondentrainer, zonder het gewenste resultaat.
 • Je staan open voor het feit dat resultaat ook langer kan duren.
 • Een Baasje die weet dat hij/zij er zelf ook moeite en energie moet steken om resultaat te behalen.
 • Die open staat om zelf indien nodig ook in gedrag en omgang met de hond te veranderen.

Wat bieden wij:

 • Individuele aanpak gericht op de hond en Uw omgang met de hond.
 • Meer dan 30 jaar praktische ervaring o.a. met werkhonden en honden met “moeilijk” karakter.
 • Mogelijkheid van een interne training (Bootcamp) voor maximaal snel resultaat.
 • Training bij u thuis, bij ons, op straat, verschillende locaties.
 • Mogelijkheid om in groepsverband te trainen, goed voor uw zelfvertrouwen.
Hondeneigenaren die op zoek zijn naar een training met resultaten.
Die open staat om zelf indien nodig ook in gedrag en omgang met de hond te veranderen.
Individuele aanpak gericht op de hond en Uw omgang met de hond.
nl_NLDutch