Meteen naar de inhoud

DSC-K9 Detectie Training

Detectie Training moet een hond geleerd worden. Niet iedere hond is hiervoor geschikt, een goede neus en vooral doorzettingsvermogen , willen blijven werken is noodzakelijk. De basis is een hond te leren verwijzen. Honden die geleerd wordt producten te detecteren mogen deze NOOIT apporteren maar moeten ze verwijzen / aanduiden.

Een detectie opleiding gebeurt aan de hand van een stappenplan zoals dat ook bij oa. training van politie detectiehonden gebruikt wordt.

Voor het leren verwijzen zijn er verschillende methodes die we afhankelijk van de hond kunnen gebruiken.
Honden die geleerd hebben te apporteren moet eerst verwijzen geleerd worden. Dit lijkt eenvoudig maar afhankelijk van de hond (uit eigen ervaring) kan dit enige tijd kosten.

Voor het aanleren van verwijzen gebruiken we o.a een kast met kleine vakjes. In deze vakjes wordt het product geplaatst waarmee we de hond leren detecteren.

Het voordeel van deze kast is, dat de hond de neus tussen de bakjes moet plaatsen in het vakje met het product. Het product zit diep genoeg zodat de hond er niet bij kan.

Heeft de hond verwijzen onder de knie, volgt de zoekmuur. Een groter oppervlak, hoeken om het moeilijker te maken.

DSC-K9 Academy leert u detectie
Het leren detecteren wordt opgebouwd aan de hand van een stappenplan
Eigen honden afgericht in praktijk detectiewerk

In onze academy beschikken we naast de kast, zoekmuur ook over lockers, hoge en lage ladekasten. Keukenblok met hoge kastjes, blikken enz.

Bij het aanleren van detectie gaat het moeilijkheidsniveau stapsgewijs omhoog. Producten die hoog liggen of juist heel laag bij de grond. Verstopt in een blik of doos.

Een product dat bijv op een palletstelling ligt in een grote ruimte. Net als in een woonhuis kun je te maken hebben met luchtstromen. Een hond kan via een luchtstroom een product op meters afstand al ruiken in een open ruimte.

In een kleinere ruimte kan een product links achter een kost liggen terwijl de hond vanwege de luchtstroom rechts gaat zoeken.

Stapsgewijs leren wij u en uw hond via verschillende niveau’s te leren detecteren.

Waarom DSC-K9 Academy

Individuele begeleiding

Wij bieden 1:1 training aan om in korte tijd het maximale uit u en uw hond te halen

Bootcamp

Geen zin of tijd om uw hond zelf detectie te leren. Wij leren (indien uw hond geschikt is) de basis.

Kleine groepslessen

Kleine groepen van 2-6 personen waar u samen met anderen traint.

nl_NLDutch