Resultaten door Hondentraining

Via mijn trainingen in de Hondensport, waar je ook in groepsverband samenwerkt heb ik ook veel andere mensen kunnen helpen. Vaak zijn het kleine dingen die een groot resultaat geven, net iets anders en het werkt wel. Vanuit deze insteek, mijn 20 jarige ervaring en passie voor honden ben ik begonnen hondeneigenaren die problemen hebben met het gedrag van hun  hond te helpen.

U kunt natuurlijk ook naar een gedragstherapeut gaan of iemand met mooie diploma's van een bedrijf of academie.
De waarheid is dat hondentrainer geen door de staat erkende opleiding of diploma is. In dit gat zijn allerlei slimme bedrijven en mensen gesprongen die boeken schrijven, cursussen geven en dan een door hun bedacht diploma uitgeven. Op papier en hun websites ziet dit er allemaal heel mooi en imposant uit, titels 1e graad, 2de graad enz. U en ik kunnen exact hetzelfde doen en deze termen gebruiken.

In deze branche is er helaas veel theoretische kennis, maar aan praktische kennis ontbreekt het vaak. Is het allemaal slecht, nee natuurlijk niet, maar veel van deze Gedragstherapeuten hebben het meeste theoretisch geleerd, voor de simpele gevallen lukt het ze problemen op te lossen. Wordt het iets moeilijker dan ontbreekt het ze aan echte ervaring met honden, ze weten er gewoon niet mee om te gaan.
Het trieste is, lukt het ze na 10, 20 of 30 sessies niet, dan wordt de hond meestal als hopeloos omschreven, hup aan de pillen om rustig te worden en jawel inslapen hoort vaak ook tot de opties. Dit hebben wij reeds enkele keren meegemaakt en dat zelfs op het niveau van een federale dienst waar je denkt dat men beter zou moeten weten. De hond in laten slapen is de allerlaatste optie en is uitzonderlijk. Wordt uw hond als hopeloos omschreven dan bent u bij ons misschien wel aan het juiste adres.

training3training2training4training5

Gedragstherapeuten werken vaak ook met een minimum aantal sessies waarin ze denken het probleem op te kunnen lossen. Feit is: dat het niet in te schatten is hoeveel lessen er nodig zijn. We hebben te maken met een levend dier, dat een eigen karakter heeft maar ook met U.


Problemen zijn vaak ook een combinatie van het gedrag van de hond en hoe u er mee omgaat. Dit betekend dat als u met mij werkt u zich moet realiseren dat de oplossing 2, 6, 12 lessen of misschien langer kan duren en dat problemen soms ook door uw inconsequent of ander gedrag veroorzaakt kunnen worden. Honden die bij ons getraind perfect luisteren maar éénmaal terug bij hun baas vervallen in hun oude gedrag, veroorzaakt door het baasje, ook dit hebben we meegemaakt met als resultaat dat in Noorwegen deze hond is ingeslapen omdat het baasje te veel toestond. Als trainer maakt je dit behoorlijk ziek en boos als je weet dat de een gezonde hond wordt ingeslapen door inconsequent gedrag van de eigenaar.

In uitzonderlijke gevallen hebben we ook meegemaakt dat U en de hond gewoon geen goede match zijn. U heeft misschien nog te weinig ervaring, de hond is te dominant, wij zien dat ondanks dat U, uw best doet het toch niet werkt. In die gevallen zou het voor de hond misschien beter zijn om bij een ander baasje te wonen. Dit is echter de laatste optie maar kan een optie zijn i.p.v het maar laten inslapen van een gezonde hond.

Wat zoeken wij:

  • Hondeneigenaren die op zoek zijn naar een training met resultaten.
  • Op een normale hondenschool kom je niet verder of is men jou liever kwijt dan rijk.
  • Je staan open voor het feit dat resultaat ook langer kan duren.
  • Een Baasje die weet dat hij/zij er zelf ook moeite en energie moet steken om resultaat te behalen.
  • Die open staat om zelf indien nodig ook in gedrag en omgang met de hond te veranderen.

Wat bieden wij:

  • Individuele aanpak gericht op de hond en Uw omgang met de hond.
  • Meer dan 20 jaar praktische ervaring o.a. met werkhonden en honden met "moeilijk" karakter.
  • Mogelijkheid van een interne training voor maximaal snel resultaat.
  • Training bij u thuis of in onze indoor trainingshal.
  • Mogelijkheid om in groepsverband te trainen.