Meteen naar de inhoud

DSC-K9 Academy Detectie en Speuren

Naast gedragstraining voor uw hond (en u) bieden we detectie (zoek) en speurtraining.

Detectie (Zoeken) en speuren is onderdeel van vele hondensporten zoals IGP, Mondioring, KNPV, NVBK waarbij iedere sport het net iets anders doet. Met onze honden hebben we en beoefenen we nog steeds verschillende hondensporten.

Naast de sport hebben we door de jaren heen ook honden specifiek afgericht en verkocht voor detectie en speurwerk in de praktijk (Politie / Leger, Veiligheidsdiensten). Hierbij wordt er zowel getraind naar het speuren van personen maar ook het detecteren van voorwerpen, zoals geld, verdovende middelen, explosieven enz.

Het trainen van honden voor de praktijk vraag om een andere aanpak dan sport. Hoewel er overeenkomsten met hondensport zijn, is praktijk detectie en speuren toch anders. We werken samen met vooraanstaande trainers in binnen en buitenland, waarbij sommige ook door ons gefokte honden gebruiken. De foto hiernaast laat een door ons gefokte passieve drugshond zien. Deze hond zoekt in mensenmassa’s naar verdovende middelen. Door een indicatie wijst de hond bij de verdachte aan waar de stof zich bevind, schoen, linker broekzak, rechterbroekzak achter enz.

Wij bieden de mogelijkheid om detectie en of speuren te leren volgens methodes die in de praktijk bij overheidsdiensten gebruikt worden.

Het trainingsprogramma is ontwikkeld in samenwerking met ons wereldwijde netwerk binnen overheidsdiensten. Dit geeft u, exclusief de unieke mogelijkheid te beschikken over de nieuwste inzichten en trainingsmethodes. Het netwerk, bestaat uit hondentrainers binnen leger en politie, die onderlinge samenwerken, met als doel elkaar naar een nog hoger (praktijk)niveau te tillen.

Leer het uit de praktijk bij de DSC-K9 Academy

DSC-K9 Academy leert u detectie en praktijkspeuren
Maak gebruik van ons international netwerk binnen leger en politie voor de laatste trainingsmethoden
Eigen honden afgericht in praktijk detectie en speurwerk

Waarom DSC-K9 Academy

Individuele begeleiding

Wij bieden 1:1 training aan om in korte tijd het maximale uit uw hond te halen

Bootcamp

Geen zin of tijd om uw hond zelf detectie of speuren te leren. Wij leren (indien uw hond geschikt is) de basis.

Kleine groepslessen

Kleine groepen van 2-6 personen waar u samen met anderen traint.

nl_NLDutch