Zum Inhalt springen
Startseite " Nachrichten " Unterschied zwischen Erkennung und Verfolgung

Unterschied zwischen Erkennung und Verfolgung

  Als u op zoek bent om met uw hond actief te gaan zoeken of speuren is het vaak onduidelijk wat het verschil tussen detectie en speuren nu is.

  Detectie of zoeken is het aanleren van 1 of meerdere geuren bij een hond.

  Honden wordt geleerd deze geur te herkennen en indien ze de geur geroken hebben de bron van de geur te zoeken. In de praktijk moet u hierbij denken aan drugshonden maar ook honden afgericht om de geur van explosieven te herkennen. Geld is een andere geur die in de praktijk gebruikt wordt.
  Afhankelijk van de stof zal de hond meestal verwijzen, maar ook liggen of blaffen.
  Bij explosieven zal de hond vooral moeten verwijzen en stil zijn. Bij drugs mag de hond eventueel blaffen, dit afhankelijk wat de geleider wil
  In de praktijk zien we dat honden bij de politie vaak kunnen zoeken op drugs maar ook actief patrouillehond zijn, dual purpose. Bij explosieven is er vaak sprake van single purpose.
  Het is natuurlijk ook gewoon leuk uw hond een geur aan te leren en deze te laten zoeken.
  Wij beginnen vaak met een klein stukje kong (rubber). Beheerst de hond dit is het aanleren van een extra geur snel geleerd.

  Bij het speuren volgt de hond een geurspoor tot deze het object of de persoon gevonden heeft.

  Mantrailing is een populaire manier van speuren. Hierbij laat een persoon een spoor achter. Met de hond aan een lijn (lange lijn) volgt de geleider de hond, tot deze de persoon gevonden heeft. Mantrailing kan men binnen of buiten doen of een combinatie. De moeilijkheidsgraad kan zelf bepaald worden aan de hand van de ervaring en capaciteit van de hond. Denk hierbij een spoor over een harde ondergrond, steen, asfalt zal moeilijker zijn dan een spoor over een zachte ondergrond zoals gras of zand. Des te meer u traint met uw hond op verschillende ondergronden des te ervarener uw hond zal worden in mantrailing.
  Naast naar mensen zoeken kan uw hond ook leren het spoor van een ander dier te volgen

  In onze DSC-K9 Academy geven wij zowel Erkennung alsook speurtrainingen op verschillende niveaus

  Detectie
  leer uw hond zoeken op 1 of meerdere geuren
  DSC-K9 Akademie
  Alles über Hundeerziehung
  Speuren
  leer uw honden binnen en of buiten speuren
  Schlagwörter:
  de_DE_formalGerman