Meteen naar de inhoud

Waarom DSC-K9 Hondenvoer

Als hondeneigenaren weten wij als geen ander hoe belangrijk het is om onze trouwe viervoeters de juiste voeding te geven. Er zijn veel soorten hondenvoer op de markt en het kan lastig zijn om de juiste keuze te maken. Daarom willen wij u graag informeren over onze nieuwe hondenbrokken, die van hoge kwaliteit zijn en tegen een eerlijke prijs worden aangeboden.

We hebben jarenlang gezocht naar de beste voeding voor onze eigen (sport)honden en hebben verschillende soorten brokken en vers vlees getest. De combinatie van vers vlees en brokken bleek een goede oplossing te zijn, maar de prijzen van voeding zijn de laatste tijd flink gestegen. Daarom zijn we samen gaan werken met een fabrikant van hondenbrokken om te zoeken naar een goede prijs-kwaliteitverhouding.

Onze brokken worden rechtstreeks geproduceerd door een familiebedrijf dat ook produceert voor bekende merken. We hebben gezocht naar de juiste balans tussen prijs en kwaliteit, en hebben geen kosten gemaakt voor mooie verpakkingen en marketingverhalen. Het resultaat is een goede brok voor een eerlijke prijs, zonder afbreuk te doen aan de kwaliteit.

We bieden twee varianten aan: de Sportbrokken met 24% eiwit en 10% vet, en de High Energy met 26% eiwit en 15% vet. Voor de meeste actieve honden zijn de Sportbrokken voldoende, maar als uw hond de hele dag buiten actief is of als u veel sport met uw hond, dan is de High Energy de juiste keuze.

Onze brokken zijn getest op goede ontlasting, een gezonde vacht en een gezonde uitstraling van de hond. Wij geloven dat uw hond onze brokken net zo lekker zal vinden als onze eigen honden. Probeer het zelf uit en geef uw hond de beste voeding die er is!

Bij de ontwikkeling hebben we gekeken naar een goede
prijs / kwaliteit
Uitvoerig getest op onze eigen (sport) honden en honden waarmee we fokken.
Geen dure marketing die u uiteindelijk toch moet betalen.

Let op:

De kracht van marketing en hoe het uw beslissingen kan beïnvloeden

Marketing is de kunst van het overtuigen van mensen om een bepaald product te kopen. Maar hoe weet u of de marketing die u ziet, echt waar is? Laten we eens kijken naar het voorbeeld van cranberry’s, blauwe bessen, witte asperges, appel en andere exotische producten die worden toegevoegd aan hondenvoer. Op de verpakkingen staat vaak een foto van deze producten in grote letters afgebeeld, wat suggereert dat er veel van deze ingrediënten in het voer zit. Echter, als u naar het percentage kijkt, ziet u dat er op 1 kg vaak niet meer dan 1 of 2 gram zit. Wat voor effect heeft zo’n kleine hoeveelheid op de gezondheid van uw hond?

Dit is een voorbeeld van het principe van schaarste, waarbij de marketing inspeelt op uw gevoel van schaarste door u te laten denken dat het voer zeldzame en waardevolle ingrediënten bevat. Dit kan u verleiden om het voer te kopen, terwijl het eigenlijk niet zo veel verschil maakt.

Een ander voorbeeld is het gebruik van meerdere ingrediënten in hondenvoer. Dit kan de indruk wekken dat het voer gezonder is, terwijl het eigenlijk kan leiden tot problemen met de spijsvertering van uw hond. Het is slimme marketing om u de indruk te geven dat het gezond en goed voor uw hond is, terwijl het eigenlijk niet zo veel verschil maakt.

Bij onze hondenvoerformule maken we gebruik van het principe van autoriteit door ons te baseren op wetenschappelijk onderzoek en jarenlange ervaring. We hebben gemerkt dat sommige van onze honden vooral problemen hebben met brokken waarin kippenvlees (eiwit) en gevogelte vet zit, maar ook op de graanvrije brokken doen niet alle honden het goed (wat vaak wel beloofd wordt). Daarom gebruiken we vleeseiwit liefst van 1 vleesbron, rund.

We zijn ook niet meegegaan met de mode van een graanvrije brok, die in sommige gevallen (merken) ook verhoogd risico op hartfalen (DCM) kunnen geven. Onze formule bevat wel zetmeel uit granen, omdat honden in duizenden jaren gedomesticeerd zijn en hun spijsvertering is aangepast naar het verwerken van zetmeel uit granen.

Bij onze formule gebruiken we soja, lijnzaad en zalmolie voor een goed mix aan extra vetten, vooral omega 3 en 6 ter bevordering van een goede gezondheid van uw hond. Na lang testen, op o.a onze eigen honden, zijn we tot deze samenstelling gekomen. Onze en andere honden doen het hier goed op, uitwerpselen hebben een goede structuur en kleur. Hun vacht is goed en ze eten het graag.

Kortom, bij het kiezen van het juiste voer voor uw hond is het belangrijk

Zal deze brok voor alle honden geschikt zijn, nee

Wij verkopen geen sprookjes en maken geen valse beloftes. De ene hond doet het goed op dit merk, de ander op een ander merk. Na veel testen zien we dat, het voer voor de meeste honden, een gezonde en voedzame brok zijn, met vooral een goede prijs / kwaliteit.

Koudgeperste brok

Onze brokken worden koud geperst. In vergelijking tot gebakken brokken zorgt de lagere temperatuur van het persen er voor dat vitaminen, mineralen en overige ingrediënten intact blijven. Verdere voordelen van persen t.o.v. gebakken brokken zijn minder energie nodig (dus minder co2 uitstoot), compacter = minder plaats = lagere transportkosten.

Geen dure mooi hondenvoerzak

Bij ons staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Daarom kiezen wij voor een simpele aanpak als het gaat om onze verpakkingen. Wij vermijden kleurrijke prints en fantasiefoto’s en kiezen voor neutrale zakken die niet alleen goedkoper zijn, maar ook milieuvriendelijker. Onze transparante plastic zakken kunnen gerecycled worden via de blauwe zak in België. In tegenstelling tot veel papieren zakken bevatten onze verpakkingen geen plastic, waardoor scheiden en recyclen een fluitje van een cent is. Wij zijn van mening dat de inhoud van de zak en de beste prijs/kwaliteit verhouding belangrijker zijn dan het uiterlijk van de verpakking. Daarom proberen we elk dubbeltje dat we besparen te gebruiken om onze klanten de beste kwaliteit hondenvoer te bieden.

Wat zit er in ons voer / wij gebruiken o.a deze bestanddelen
Hoeveel brokken moet ik mijn hond voeren
Wat zijn de % vet, eiwit, toevoegingen, bekijk hier het etiket.
Wat kost ons voer, bekijk hier de prijslijst

Waarom de DSC-K9 Hondenbrok ?

Vlees en vet

Wij gebruiken uitsluitend rundvlees en vet naast vismeel en zalmolie. Geen goedkope kip en gevogelte vlees (eiwit) en vet

Zalmolie

Wij voegen zalmolie toe voor de goede LHA en BCA Omega 3 Vetzuren.

Goede prijs / kwaliteit

Goede geteste constante kwaliteit voor een scherpe prijs.

nl_NLDutch