Meteen naar de inhoud

Waarom DSC-K9 Hondenvoer

Een goede (geen onzin) brok voor een eerlijke prijs.

Er zijn veel soorten hondenvoer op de markt, geperste of gebakken brokken of verse vlees. Al jaren zijn we bezig met voeding voor onze (sport)honden. In de loop der jaren hebben we vele soorten brokken getest, met verschillende resultaten. De ene hond vindt dit merk lekker, de ander heeft op een ander merk slechte ontlasting. Vers vlees hebben we ook lang gegeven, met over het algemeen zeer goed resultaat.
Vers vlees alleen is niet voldoende, we hebben ook mineralen en vitamines toegevoegd om alles compleet te maken (veel werk). De combinatie vers vlees met brokken hebben we geprobeerd, iets wat ons ook prima bevallen is..

De prijzen van alle brokken, maar ook vers vlees zijn aanzienlijk gestegen. Ook wij hebben door de hoge prijzen nog eens goed gekeken naar voeding.

Samen met een fabrikant van hondenbrokken zijn we gaan testen. Voorop stond een goede / prijs kwaliteits verhouding. De honden moeten het lekker vinden, goede ontlasting, goede vacht en er gezond uitzien. De goedkoopste brok is het dus zeker niet geworden.

We hebben heel veel andere merken brokken bekeken, de inhoud geanalyseerd. In het algemeen zien we: De bekende dure merken doen vooral aan reclame en sponsoring, mooie verpakkingen, om u te overtuigen dat ze het beste zijn. Die reclame moet u betalen, de kwaliteit rechtvaardigt echter vaak niet de hoge prijs.

Aan de andere kant zijn er merken die het beste pretenderen te zijn tegen de laagste prijs, goedkoop, goedkoper en het goedkoopst.

Er moet een balans zijn tussen prijs en kwaliteit. Een echt lage prijs gaat altijd ten koste van de kwaliteit, wat je meestal aan de vage inhoudsomschrijving kan zien.

Ons model is eenvoudig, wij laten ons voer rechtstreeks bij een hondenvoer fabrikant produceren. Onze fabrikant is een flexibel familiebedrijf, produceerd ook voor enkele bekende merken, heeft geen duur pand en verkopers. Er zit geen groothandel tussen die ook moet verdienen.

Wij hebben een goede balans gevonden tussen prijs en kwaliteit. Mooie marketing verhaaltjes en foto’s daar doen we niet aan.

Bij de ontwikkeling hebben we gekeken naar een goede
prijs / kwaliteit
Uitvoerig getest op onze eigen (sport) honden en honden waarmee we fokken.
Geen dure marketing die u uiteindelijk toch moet betalen.

Let op:

De nieuwste marketing is het toevoegen van o.a cranberry’s, blauwe bessen, witte asperges, appel en andere exotische producten. Wie op de verpakking naar het % kijkt, ziet dat er op 1 kg vaak niet meer dan 1 of 2 gram zit. Op de verpakking staat het met foto’s echter mooi groot afgebeeld., waardoor u denkt dat er veel heel veel in zit.

Stel u zelf de vraag: welke invloed 1 gram of zelf 0,5 gram appel, cranberry enz heeft op 1 kg in voeding ?
Krijgt uw hond 300 gram voer per dag = 0,3 gram cranberry, blauw bessen per keer. Wat is invloed op de gezondheid van uw hond bij deze kleine hoeveelheid ? Het is slimme marketing om u de indruk te geven dat het gezond en goed voor uw hond is.

Bij ons dus geen cranberry of appel voor de marketing maar ook geen goedkoop gevogelte of kippen vet, maar vleeseiwit liefst van 1 vleesbron, rund. We hebben gemerkt dat sommige van onze honden vooral problemen hebben met brokken waarin kippenvlees (eiwit) en gevogelte vet zit, maar ook op de graanvrije brokken doen niet alle honden het goed (wat vaak wel beloofd wordt).

We zijn ook niet meegegaan met de mode van een graanvrije brok, die in sommige gevallen (merken) ook verhoogd risico op hartfalen (DCM) kunnen geven. Honden zijn in duizenden jaren gedomesticeerd waardoor hun spijsvertering ook aangepast is naar het verwerken van zetmeel uit granen. Graanvrije brokken met bijv aardappel of rijst bevatten net als tarweproducten ook gewoon zetmeel.

Wel gebruiken we soja, lijnzaad en zalmolie voor een goed mix aan extra vetten, vooral omega 3 en 6 ter bevordering van een goede gezondheid van uw hond.

Na lang testen, op o.a onze eigen honden, zijn we tot deze samenstelling gekomen. Onze en andere honden doen het hier goed op, uitwerpselen hebben een goede structuur en kleur. Hun vacht is goed en ze eten het graag.

Zal deze brok voor alle honden geschikt zijn, nee

Wij verkopen geen sprookjes en maken geen valse beloftes. De ene hond doet het goed op dit merk, de ander op een ander merk. Na veel testen zien we dat, het voer voor de meeste honden, een gezonde en voedzame brok zijn, met vooral een goede prijs / kwaliteit.

Koudgeperste brok

Onze brokken worden koud geperst. In vergelijking tot gebakken brokken zorgt de lagere temperatuur van het persen er voor dat vitaminen, mineralen en overige ingrediënten intact blijven. Verdere voordelen van persen t.o.v. gebakken brokken zijn minder energie nodig (dus minder co2 uitstoot), compacter = minder plaats = lagere transportkosten.

Geen dure mooi hondenvoerzak

We denken ook aan het milieu, dus houden wij het eenvoudig.
Geen mooie gekleurde print met fantasie foto’s. Een neutrale zak is goedkoper en daarnaast milieuvriendelijker omdat we geen inkten gebruiken. Wij gebruiken een transparante plastic zak, die u via de blauw zak (België) kan laten recyclen.
Veel papieren zakken hebben nog een plastic aandeel, waardoor scheiden en recyclen niet mogelijk is.
Wij zijn van mening dat het voor u en uw hond om de inhoud van de zak gaat en de beste prijs/kwaliteit. Alle centen helpen hierbij.

Wat zit er in ons voer / wij gebruiken o.a deze bestanddelen
Hoeveel brokken moet ik mijn hond voeren
Wat zijn de % vet, eiwit, toevoegingen, bekijk hier het etiket.
Wat kost ons voer, bekijk hier de prijslijst

Waarom de DSC-K9 Hondenbrok ?

Vlees en vet

Wij gebruiken uitsluitend rundvlees en vet naast vismeel en zalmolie. Geen goedkope kip en gevogelte vlees (eiwit) en vet

Zalmolie

Wij voegen zalmolie toe voor de goede LHA en BCA Omega 3 Vetzuren.

Goede prijs / kwaliteit

Goede geteste constante kwaliteit voor een scherpe prijs.

nl_NLDutch