Project Pup naar Politiehond.

Pascalle Ruperti heeft al meer dan 35 jaar ervaring met honden. Van het fokken van Fila Brasileiro en Mechelse herder tot het succesvol africhten van Mechelse herders is verschillende disciplines. Haar kennis en ervaring gebruikt ze ook om wanhopige baasjes te helpen. Hierbij gebruikt ze o.a haar eigen roedel om gedrag van probleemhonden te veranderen. Baasjes wordt geleerd hoe op een goed manier met hun hond om te gaan.

Vele door haar gefokte Mechelse herders zijn actief bij Politiediensten in o.a Zweden, Duitsland, België, Amerika.  Eind mei 2020 verwacht ze een nest Mechelse herders van haar teef Nicky De Sol Casa. Nicky is afgericht in KNPV Ph1 en Object en daarnaast ook IPO 3. Met 2 honden uit 2 eerdere nesten van Nicky, Q’Steel en Striker traint Pascalle in het KNPV en IGP (IPO) programma.

 

rhangapuprhanga5wksrhanga1
Rhanga oranje bandje van pup tot Duitse Politiehond.

RhangaPolitie
Uit deze eerdere nesten zijn ook honden actief als Politiehond. Uit het aankomende nest zal Pascalle 1 of 2 reuen aanhouden en deze voorbereiden op hun werk als Politiehond. Politiehonden worden normaal aangekocht vanaf 12 tot 18 maanden. Via o.a een live webcam zal de geboorte van de pups via youtube live te volgen zijn. De webcam zal ook 24/7 uitzenden als de pups met elkaar opgroeien, karakters zullen zichtbaar worden. Door Pascalle zal een keuze gemaakt worden welke reu(en) geschikt zijn voor haar om verder te trainen als Politiehond.

De eerste training zal puppycursus zijn met haar zoon Angelo, zodat pups gewend raken aan kinderen, andere honden, mensen en omgeving. Pups zullen regelmatig meegenomen worden naar verschillende locaties als onderdeel van de training, o.a groot Paardencentrum met internationale wedstrijden, maar ook trainingen met diverse hondentrainers. Thuis zijn ze onderdeel van de roedel en het gezin waar de pups zullen leren hoe ze met mensen en honden moeten omgaan.

Trainingen vinden daarnaast buiten plaats op ons 12.000 m2 groot afgesloten terrein waar ook een 350 m2 grote trainingshal met attributen beschikbaar is. Trainingen zullen als video gepost worden op social media of live te volgen zijn.

Uiteindelijk zal de reu getest worden door de Politie om te kijken of deze geschikt is voor een verdere opleiding.