Mijn Verhaal

Ik ben Pascalle Ruperti, mijn kennismaking met honden gaat 35 jaar terug. Opgegroeid in Amsterdam was een xbouvier mijn eerste hondenmaatje toen ik nog kind was, later volgde een rottweiler, waarmee ik mij op straat en in de metro veiliger voelde. Na een Rottweiler volgde een Fila Brasileiro, een ras dat toen maar ook nu vrij onbekend is maar wel een karakter heeft waar je mee moet leren omgaan. Met de fila brasileiro heb ik de hondensport ontdekt, IGP met een Fila, vele verklaarde me voor gek maar uiteindelijk is het dankzij deze hond dat ik verkocht raakte aan de sport en zo kwam de Mechelse Herder in mijn leven, de ideale hond voor programma's als IGP en andere hondensporten.

santiagoqiju1mini alsfeld13nestJurko1

Na Amsterdam, heb ik ruim 10 jaar op het Griekse Eiland Kos gewoond waar ik naast mijn normale werk voor de lokale bevolking ook een hondenschool en hondenpension had. Hier kom je in aanraking met vele verschillende rassen en mensen waarbij iedere hond zijn eigen karakter heeft.
Groepslessen maar ook individuele lessen geven was toen al onderdeel van mijn werkzaamheden. Naast een aantal Fila Brasileiro's had ik toen ook 2 Mechelse Herders waarmee ik gefokt heb.
In Griekenland nam ik met zowel de Fila alsook de Mechelse herder deel aan hondenshows (schoonheid) en dit vraagt zeker voor de Fila Brasileiro geduld en gehoorzaamheid. In Griekenland heb ik de basis gelegd voor hondentraining en africhting.

Van Griekenland, kort terug naar Nederland en niet veel later naar België. In Destelbergen (Gent) ben ik verder gegaan met de hobby fokkerij van de Fila Brasileiro en Mechelse Herder. Met mijn Mechelse Herder Femme Fatal de Sol Casa (Kiki) nu 13 jaar (2019) ben ik begonnen met KNPV. Daar waar vele hondenafrichters bij 1 programma blijven, heb ik naast KNPV PH-1 met Kiki ook IPO 3, Mondioring 1, Belgische Ring Veldwerk cat. 2 behaald en nog wat wedstrijden in de Globalring gespeeld met haar.
Mijn zoon Angelo heeft op 9 jarige leeftijd toen Kiki 11 jaar was het Brevet gehoorzaamheid met haar gedaan (95/100) punten. Dit laat zien dat een hond in meerdere disciplines is af te richten van bijtwerk tot gehoorzaamheid.

Met de Fila Brasileiro's succesvol deelgenomen aan Hondenshows, voor onze puppy bezitters hebben we regelmatig wandel weekends in de Ardennen georganiseerd waar de honden los konden lopen. Dit vraagt zeker bij de Fila gehoorzaamheid en vooral het kunnen lezen van honden. Kleine dingen kunnen al iets aangeven en een correctie met de stem kan al genoeg zijn het probleem op te lossen. Daar we zelf een roedel hebben, leer je ook uit het gedrag van de honden onderling, de Alfa Reu en Teef, hoe ze met andere honden omgaan, het leren lezen van een hond, zijn gedrag.

nxon33 kopiekeuringNicky1De weg naar mijn ervaring was echter niet eenvoudig. In de Hondensport zijn de meeste beoefenaars extreem trouw aan hun eigen discipline. Doe je KNPV dan is een andere discipline zoals IGP not done. Doe je een bijtsport neemt men snel aan dat de hond niet geschikt is voor gehoorzaamheid. Sterker nog sommige willen niet met jou trainen omdat je "vreemd" gaat of zeggen de hond is niet geschikt. Desondanks ga ik hier tot op vandaag de dag mee door en train mijn honden in meerdere disciplines. De reden is eenvoudig, uit iedere discipline heb ik geleerd, hoe met die specifieke hond, zijn karakter om te gaan. Gelukkig zijn er in de hondensport ook nog veel mensen die goed bezig zijn er waar ik nog steeds van leer. Wat ik van al deze mensen geleerd heb is dat iedere hond uniek is en iedere hond een unieke aanpak nodig heeft.

In de hondensport met name de bijtwerk disciplines staan honden in een hoge drift en is het vaak een uitdaging om die drift te controleren en in het gewenste gedrag om te zetten. Die ervaring gebruik ik ook in mijn hondentraining voor anderen.

Mijn kennis heb ik te danken aan vele mensen uit de Hondensport die op een positieve manier alles uit hun Hond willen halen. Mensen die ook open staan zelf te leren waardoor je samen naar een hoger niveau komt. Met meer dan 20 jaar praktische ervaring met verschillende hondenrassen, dus ook verschillende karakters, een eigen hondenroedel, ben ik in staat U ook naar een hogere niveau te brengen.

Sinds 2016 ben ik woonachtig in Opglabbeek (Genk) en heb de beschikking over een mooi afgesloten terrein en indoor trainingshal van 375 m². 
Een ideale omgeving voor het geven van hondentraining.